DAT KAN ONS NIET GEBEUREN

Henk Smit

Bij het lezen van de artikelen over "Spoorzoeken in de Rivierenbuurt" dacht ik bij de kwestie meteen; dat heb ik gelezen. Ik vond de problematiek over het verduisteren in de Tweede Wereldoorlog, waarvan ik me nog kan herinneren dat er soms werd aangebeld omdat er licht bij ons naar buiten scheen, terug in het boek van de maand: "Dat kan ons niet gebeuren… Het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog" beschreven door Evert Werkman, Madelon de Keijzer en Gert Jan van Setten 1980 De Bezige Bij Amsterdam. Waar zoals u ziet een voormalig medewerker Evert Werkman van het Parool aan heeft meegewerkt.

Ik kon de kwestie van de cijfers niet vinden maar wel dat de deurknop en slot werden gemerkt met fosforescerende band. Ik heb de betreffende bladzijden gescand en als bijlage meegestuurd.
Ik vond de kwestie van de huisnummers wel terug op de site van het verzetsmuseum waar  inderdaad wordt beweerd dat voor de zichtbaarheid de huisnummers in grote nummers op de huizen werden gekalkt.Deel dit artikel nu met uw vrienden